POTPISAN PROTOKOL: Posjeta delegacije Ministarstva pravde Eparhiji Podgoričko-dukljanskoj

Delegacija Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ministarstva pravde, koju su činili Đorđije Ivanović i Larisa Lukačević, posjetila je Eparhiju Podgoričko-dukljansku Pravoslavne crkve Crne Gore, u sklopu svojih redovnih posjeta vjerskim zajednicama koje ima ovaj resorni državni organ.

Gospodin Ivanović je istakao dobru saradnja koju je ostvarilo Ministarstvo i Eparhija Podgoričko-dukljanska i izražena želja da se ista unaprijedi u narednom periodu u skladu sa nadležnostima utvrđenim novim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja, i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Arhiepiskop Vladimir Lajović sa saradnicima, upoznao je prisutne sa projektima koje razvija Eparhija na planu bogoslovskog rada i saradnje Bogoslovske akademije “Sv.Stefan Piperski” – Podgorica (www.pravoslavlje.me) koju ostvaruje na međunarodnom planu, a naročito sa Philip David Smythe, osnivačem Heidelberg Christian school.

Ovom prilikom potpisan je i Protokol o saradnji između ove dvije teološke škole, koja će se ostvarivati kroz razmjenu iskustva, nastavnog kadra ali i studenata.

Previous Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *